FAQ - Geurkaarsen

FAQ - Veelgestelde vragen

We begrijpen dat er soms vragen zijn over producten, bezorging of diensten. Daarom hebben we enkele veelgestelde vragen (FAQ) voor je op een rijtje gezet.

Geurkaarsen

Waar zijn de kaarsen van gemaakt? Onze kaarsen zijn handgemaakt van 100% natuurlijke kokosnoten met een houten woodwick lont.

Zijn de kaarsen ook geschikt voor in de tuin? Jazeker, het is een natuurproduct dus graag in de buitenlucht. Regen en harde wind vinden onze kokosnoot kaarsen niet zo fijn overigens.

Kan ik een eigen box samenstellen? Geen probleem! Stuur een mail met je wensen naar info@fenji.nl en wij regelen de perfecte box voor je!

Help mijn kaars walmt! Geen nood, knip de houten lont af op circa 1 cm en het zal als rook voor de zon verdwijnen!

Het vlammetje is soms nogal klein! De hoogte van de vlam kan van tijd tot tijd variëren. Soms lijkt het alsof de kaars bijna uitgaat, maar dit is normaal. Ook wanneer er een kleine vlam is, blijft de kaars branden en zal de vlam vanzelf weer groter worden. De kaars blijft ook als de vlam klein is zijn geur afgeven.

De kokosnoot slaat donker uit! Wordt je kokosnood zwart aan de buitenzijde? Geen nood, dit wordt veroorzaakt door de warmte van de vlam.
Kan verder helemaal geen kwaad, tevens is er geen brandgevaar hierdoor.

Mijn kaars staat niet stabiel, en nu? Onze kaarsen zijn natuurlijk en handgemaakt. Wij controleren deze altijd bij binnenkomst en voor verzending. Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat we iets over het hoofd zien…Staat je kaars niet stabiel? Neem dan contact met ons op. We sturen je een kokos ring op waar de kaars op geplaatst kan worden, of je ontvangt een nieuw product van ons.

Zijn er gebruiksinstructies? 

Klik hier of op bovenstaande afbeelding om de handleiding in PDF formaat te bekijken e/o te downloaden.

  • Laat de kaars (vooral bij het eerste gebruik) altijd minimaal 2 uur branden, of in ieder geval tot de bovenste laag van de kaars zover mogelijk tot de rand gesmolten is.
  • Brandt de kaars te kort, dan zal er een rand van niet gesmolten sojawax tegen de kokosnoot blijven zitten (tunnel). Deze zal hierna niet meer op kunnen branden.
  • Het is belangrijk om het houten WoodWick lont niet te lang te laten, hierdoor kan de kaars gaan walmen. Knip deze dan ook desgewenst af op zo’n 0.5 tot 1 cm met een schaartje.
  • Heb je een kleine vlam? De hoogte van de vlam kan van tijd tot tijd variëren. Soms lijkt het alsof de kaars bijna uitgaat, maar dit is normaal. Ook wanneer er een kleine vlam is, blijft de kaars branden en zal de vlam vanzelf weer groter worden. De kaars blijft ook als de vlam klein is zijn geur afgeven.
  • Plaats de kaars altijd op een vlakke onbrandbare ondergrond of bij voorkeur op een onderzetter. Hierdoor kan de sojawax niet doorlekken op de ondergrond als deze bijna opgebrand is.
  • Zet de kaars nooit in de buurt van brandbare materialen.
  • Laat de kaars nooit onbeheerd achter, dat vindt hij niet fijn.
  • Kijk uit met kinderen en huisdieren.
  • Brand de kaars nooit 100% op, schep het laatste restje sojawax uit de kokosnoot voor hergebruik als bijvoorbeeld bloempotje, of vul deze met vet en vogelzaad voor de vogels deze winter.
  • Heb je een geurkaars met kristallen? Haal eventueel het grote kristal tijdens het branden er uit. Deze kan soms de warmtespreiding belemmeren.

Verder nog tips? 

Schep het laatste restje sojawax uit de kokosnoot voor hergebruik als bijvoorbeeld een bloempotje of vogelvoerbakje voor de koude winter maanden.

Fenji.nl is aangesloten bij WebwinkelKeur zo ben je verzekerd dat je bij een vertrouwde webshop koopt. Klik op onderstaande banner om meer te bekijken.

Trustmark webshop

Al onze producten bekijken? Klik dan HIER voor het volledige overzicht.